Bokdesign eller bokproduksjon

Trenger du hjelp til bokdesign eller bokproduksjon?

Vi har utført bokdesign på alt fra skolebøker for Gyldendal og krimbøker for Aschehoug til opplæringsbøker og utallige historiske bøker. Når det gjelder design av bokomslag, er det viktig å tenke på at dette som oftest fungerer som bokens (eneste) salgsplakat. Derfor er det viktig at omslagsdesignet gjenspeiler målgruppen boken er ment for. Derfor bør du kanskje unngå bruk av farger og fonter som krasjer med både bokens budskap og ønsket målgruppe. Det er derfor du sjeldent finner løkkeskrift i tittelen på en krimroman, eller store, svarte og fete versaler i tittelen på en mer romantisk fortelling. Tekstsatsen skal også være lett å lese og kapitlene være godt strukturert. Vi i Storybold kan mye om fonter og andre virkemidler, så her kan vi gi deg god hjelp.

Når det kommer til selve innholdet, må det først og fremst være skrevet på en leseverdig måte. Uansett om du skriver faglitteratur, skolebøker eller romaner må du bruke et språk som er lettlest og som ikke krever stor grad av fortolkning. Vanskelige ord, mye bruk av fremmedord eller kronglete setninger kan få de fleste av oss til å droppe ut av en tekst. Og for at innholdet skal oppleves ekstra interessant, er det smart å benytte seg dramatisering, som spenningsoppbygging, cliffhangere, frempekere og mye annet. Dette er noe vi bruker mye i våre egne tekster.

Vi kan også hjelpe deg med isbn-nummer, å gi ut bok på eget forlag, strekkoder, tekstsats, å skrive tekster, lage illustrasjoner, fotoopptak, korrektur og mye annet. Og vi ordner selvfølgelig absolutt alt, fra idé, trykk, levering og distribusjon, hvis du ønsker det.

Vil du vite mer om bokdesign og bokproduksjon? Ta kontakt her.
Fotooppdrag: barnhagepedagogikk
Fotooppdrag for barnehagebok

Hverdagsmagi- oppskrift på en god barndom (2018) : Design og foto av Storybold

Ta kontakt med en av våre flinke designere: